| Yazanlarda |
|
şerefsiz venüs

|
| Gönderen: 20-Eylül-2008 Saat 03:24 |
|
|
|
Herşeye açın,
Bana yer açmayın ama,
Deliyede, terbiyesize de açın
Farkınız olsun eskiden, eskimişten.
korkmayın küften, açın.
Bana yer açmayın ama
Aptala, çirkine yol açın,
Belki onun yolu farklıdır ama
ona da yol açın.
Bana açmayın ama,
evrene açın
varoluşa açın
iyiye kötüye
pozitife negatife
herşeye açın
Belki bana açamazsınız ama
Geçmişe, hatalarınıza açın
Korkularınıza, utandıklarınıza,
Çocukluk aşklarınıza açın,
Herşeye açın,
Bana değil ama
Bütün çirkinliklere,
bütün bilinmeyenlere,
İnandıklarınıza açın.
Açın yüreğinizi,
Gelecek olan ben olmasamda, açın işte.
Herşeyi alamasada.....
Yüreğiniz genişlesin bari
Set by Prometheus
__________________ Adım şahin benim,
Birkaç nikim var bildiğim
Biri Dangalak, biri Terbiyesiz
Burdakini zaten bilirsiniz
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ashtar Yönetici

|
| Gönderen: 23-Eylül-2008 Saat 11:09 |
|
|
|
Yaşadığı şehirden, bulunduğu ortamdan kısacası yaşantısından sıkılan bir adam, cebindeki az miktar para ile yanına hiçbir şey almadan bulunduğu kenti terk edip daha önce hiç bilmediği bir ülkeye gitmiş. Oraya henüz alışmaya çalışırken birden bir ses duymuş. Bir çığırtkan, avazı çıktığı kadar meydanda bağırıyormuş: - Tiyatro! Gelin! Kaçırmayın! Bu akşam Tiyatro!...
Adam hayatında hiç tiyatroya gitmemiş ve inanılmaz derecede merak etmiş. Biletin nereden alındığını öğrenmiş. Bilet fiyatı cebindeki tüm para kadar olmasına rağmen hiç tereddütsüz bileti almış. Başlamış merakla oyunu izlemeye... Oyun bitmiş, herkes dağı lmış ve bizim meraklı öylece kalmış, izlediği muhteşem oyun karşısında. O sırada temizlikçi tarafından salonu boşaltmak için ikaz almış. Adamsa:
- Bana müdürünüzün yerini söyler misiniz? Onunla bir şey konuşmam gerek... demiş.
Seyrettiği oyunun etkisi ile müdür ile konuşmuş ve ne olursa olsun, ne iş olursa olsun buranın bir parçası olmak için çalışmak istediğini belirtmiş.
Müdür çok şanslı olduğunu, şu sıralarda bir temizlikçi aradığını fakat önce onu denemesi gerektiğini ifade etmiş ve denemek üzere aylardır el değmemiş bir kütüphanenin temizliğini uygun bulmuş.
- İşte burayı temizle. Eğer beğenirsem seni işe alır ım... demiş ve gitmiş.
Tiyatro aşkının verdiği şevk ile temizlik beklenenden kısa sürede bitmiş. Müdür odayı görmeden adamın samimiyetine inanmamış. Onu diğerleri gibi işi savsaklayan biri sanmış. Fakat odanın temizliğini görünce hayretler içinde kalmış. Aylardır içeriye girilmeyen oda gıcır gıcır oluvermiş. Müdür bu çabuk ve becerikli adamı işe almaya karar vermiş.
- Tamam seni işe alıyorum - Fakat benim yatacak yerim yok. - O zaman burada yatarsın ve işe daha erken başlarsın.
İstediği olan tiyatro tutkunu, huzurlu bir şekilde odayı terk ederken müdür.
- Adın neydi senin buraya yazalım... demiş. Aldığı cevap ise;
- William! William Sheaksper!.. . olmuş.
Bu hikaye hem insanı dehşete düşürücü hem de ilham verici. Sheaksper tiyatro yaşantısına bu şekilde başlamış. Tam kırk (40) yaşında... tiyatroyu o yıllarda tanımış ve büyük bir azimle o muhteşem oyunları yazmış. Üstelik büyük bir fedakarlık göstermiş mesleği için. Meslek hayatı boyunca sadece üç saat uyuyarak yaşamını sürdürmüş. Sabah erken kalkıp oyun provasını yapıyor oyununu oynuyor ve akşam yeniden oyun yazıyor... Bu böyle sürüp gitmiş.
Hiçbirşey için 'BENİMDİR' deme, Sadece de ki'YANIMDADIR' .Çünkü Ne altın, Ne toprak, Ne sevgili Ne hayat, Ne ölüm, Ne huzur , Ne de keder Daima seninle kalmaz ......'
|
| Yukarı Dön |
|
| |
gumanji Yönetici

Kıdemlı
|
| Gönderen: 23-Eylül-2008 Saat 12:45 |
|
|
|
Hiçbirşey için 'BENİMDİR' deme, Sadece de ki'YANIMDADIR' .Çünkü Ne altın, Ne toprak, Ne sevgili Ne hayat, Ne ölüm, Ne huzur , Ne de keder Daima seninle kalmaz ......'
... çok güzel bir öyküydü. eline, yüreğine sağlık sevgili Ashtar 
__________________ Bir tebessüm et
İnan !
Enerjin ulaşır bana
|
| Yukarı Dön |
|
| |
adilenur Yönetici

Editör
|
| Gönderen: 28-Eylül-2008 Saat 17:11 |
|
|
|
Sevmek ıstıraptır. Istırap çekmek istemiyorsan sevme... Ama kalbinde sevgi yoksa yine ıstırap çekersin. Bu durumda sevmek de sevmemek de ıstıraptır. Mutlu olmak için sevmen gerekir.Sevmek ıstırapsa, o zaman mutlu olman için de ıstırap çekmek gerekir.Ama ıstırap çekmek bir insanı mutsuz yapar. Demek ki mutlu olmak için ıstırap çekmeyi seveceksin..
(Woody Allen)
|
| Yukarı Dön |
|
| |
papatya Moderatör

|
| Gönderen: 28-Eylül-2008 Saat 21:38 |
|
|
|
Mutlu olmak için ızdırap çekmek ve ızdırabı sevmeyi ögrenmek çok zor adilenur hayatta birşeyleri elde etmek için fizksel ve ruhsal özveri bazan bizleri dahada çıkmaza sokuyor.Bu tıpkı felsefede zıtların birligi gibi herşeyin bir kutbu var ızdırabın eksi kutbu sevgimi dersiniz.Zaten kabul etsekde etmesekte sistem kendisi bunu ayarlıyor.Dilegimiz balans ayarının aşırıya kaçmaması sevgiyle papatya hayata gülümse
__________________ Pekala, söylediğin gibi yapacağım. Ama bir şeyi farkettin mi?
|
| Yukarı Dön |
|
| |
adilenur Yönetici

Editör
|
| Gönderen: 28-Eylül-2008 Saat 22:10 |
|
|
|
Dünyada kolay olan ne var ki sevgili papatya. Gerçekten ıstırabın da bir tat olduğunu düşünürüm ben. Hatta garip bir lezzet verdiğini bile düşünürüm hayata.Bestelerin, güzel resimlerin, şiirlerin ve bir çok sanat eserinin oluşumunda ıstırap katalizör olmuştur bence. Bakın ,şimdi aklıma Atilla ilhan 'ın Ayrılıkta Sevdaya Dahil şiirindeki şu dizeler geliverdi: ... Çünkü ayrılmanında vahşi bir tadı var Öyle bir vahşi tat ki dayanılır gibi değil Çünkü ayrılıklarda sevdaya dahil Çünkü ayrılanlar hala sevgili
|
| Yukarı Dön |
|
| |
azade Yönetici

Forum Müdavimi
|
| Gönderen: 11-Ocak-2009 Saat 02:35 |
|
|
|
Açamadığım yüreğime...
Sil baştan yaşama şansım olsaydı eğer...
kusursuz olmaya çalışmaz...
Rahat bırakırdım yüreğimi...
korkmazdım daha çok riske girip...
Sana seni ne kadar çok sevdiğimi söylemekten...
seni kaybettiğim gün acıdım kendime...
Sana hiç açamadığım yüreğime...
adı bende saklı
|
| Yukarı Dön |
|
| |
reikim45 güneş

|
| Gönderen: 17-Ocak-2009 Saat 11:41 |
|
|
|

__________________ Bizlerde çocuktuk,bir şeyler örgendik,
Bildiklerimizle övündük,eglendik
Şu oldu,bu oldu da ne oldu sonra
Bir bulut gibi geldik,yel gibi geçtik.
Ö.Hayyam.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
reikim45 güneş

|
| Gönderen: 17-Ocak-2009 Saat 11:46 |
|
|
|
Evet Ört bas ettim duygularımı yalnızlıgımın ortasında. Neydi o sessiz çıglıklar atan met cezir duygularım. Beni senden uzaklaştıran sessiz sevinçleri Rüyamı desem yoksa gerçekmi Kilitlenmş ellerim bibirne Karanlıgın içindeki yakamoz ışıkları Yukarıya çeken beni neydi öyle Kokrmuyorum dedim ona İstersen Öldürebilirsin Son kez bir güçle Kendime gelen bedenimin gülücükleri. Aslında Hep yaşamak istiyorum Öylesine bir yalnızlıgı Yalnız hafiften bir ürkeklik var içimde Çook derinlerde O yüzden hep Örbas ettim duygularımıü Boşa kürek çekmemek için salıncak misali sallanan yüregime feryadım olsun duy beni duy .............. Mari........

Ö.Hayyam.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
isis Yönetici

Organizatör Editör
|
| Gönderen: 18-Ocak-2009 Saat 02:38 |
|
|
|

Bu kadar zor muydu? Sadece sevginin sonsuz ışığıyla var olmak... Hayata ateş kırmızısı gelinciklerle uzanmak... Gözlerinden düşmek ufuklara doğru... Yıkmak tüm çirkinlikleri... Savrulmak yağmur taneleri gibi renksiz. Ve birlikte sarmalarken güneşi kavrulmadan, Buz kesmiş dalların arasından parlayan, Kristal tanelerine yakalanmak... Çılgın dalgalarla kayalıklara çarpmak... BU KADAR ZOR MUYDU? SEVDA YÜKLÜ BULUTLARLA SEVİŞMEK...
Mesa/Ankara
__________________ Gerçekleþtirmek istediðimiz güzellikler yaþayacaklarımız olacaktır.
Þ. T
|
| Yukarı Dön |
|
| |
oretes güneş

|
| Gönderen: 20-Ocak-2009 Saat 01:32 |
|
|
|
Yine dalgalanmış gönül ve durmak bilmiyor çarpıyor kayalıklara.....
|
| Yukarı Dön |
|
| |
azade Yönetici

Forum Müdavimi
|
| Gönderen: 10-Haziran-2009 Saat 00:34 |
|
|
|
Arkadaşlar Abbas yolcu herhalde, forumun birçok bölümü devre dışı ulaşılamıyor ve bu durum sık sık tekrarlıyor...  Eğer bir aksilik olurda yazışamazsak bilinki sizleri çook seviyorum. Herkes birbirini sevmek zorunda değil belki ama bu platformdaki saygıyı, ve hoşgörüyü hiç bir sitede ve forumlarda görmedim. Adeta ikinci evim oldu ruhsal platform, bu yüzden hiçbir üyeye verilmeyen"FORUM MÜDAVİMİ" ünvanım bile oldu. Bütün yönetici arkadaşlara candan teşekkürler...  Gözüme toz kaçtıda...
|
| Yukarı Dön |
|
| |
gumanji Yönetici

Kıdemlı
|
| Gönderen: 10-Haziran-2009 Saat 10:49 |
|
|
|
Arkadaşlar, vijdan yapmayın ne'olur. Forumu iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Şu sıralar teknik bir aksaklık yaşıyoruz. Bu süregelen sevgi ve saygıyı sürdürme kararlılığındayız.
Forumumuzun bu kesintili döneminde lütfen yazdıklarınıza ara vermeyin. Facebook'daki alanımıza ( http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=88066432080 &ref=ts) yazılarınızın bir kopyasını ekleyin. Forum normal moduna geçtiğinde yazılarınızı yeniden buraya alabilirsiniz.
Yakında reelde de görüşmek üzere sevgiler...
İnan !
Enerjin ulaşır bana
|
| Yukarı Dön |
|
| |
adilenur Yönetici

Editör
|
| Gönderen: 10-Haziran-2009 Saat 10:58 |
|
|
|
Ayy!! Kıyamam azoş!'um
Ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum. Düzeliriz inşallah gene . Hem biz artık ayrılamayız. Sevgili gumanji napar eder bizi bir araya getirir gene  .
Ama ben de yaklaşık 2 yıldır bi sürü site ve forum dolaştım, çok şükür kendimi ifade sorunum yoktur ama .. hiç bir yerde burdaki kadar özgür hissetmedim. Bunun ne demek olduğunu; kavga gürültüden , benim bilgim seninkini döverden, tahakküm edici ve şımarık adminleri ve üyeleri olan yerlerden ..illalllah diyenler bilir .
Sevgili gumanji'nin kıymetini bu vesile ile bir kez daha hatırladım . Aslında diyeceğim şu azşcum:
Gumanji nereye biz oraya ...Bizden kolayca kurtuluş yookk
|
| Yukarı Dön |
|
| |
reikim45 güneş

|
| Gönderen: 11-Haziran-2009 Saat 08:57 |
|
|
|
Sevgili Jumanji yaklaşık 7 yıldır internet ortamındayım yüzlerce arkadaşa reiki ve diger konularda yardım ettim kendimde gelştim bu ortamda,Ama bazıları vardır ki ben onların gözünün içine bakarım tüm ruhlar özeldir aslında amcak göz bebegim olanlarda vardı çok ender de olsa bir kaç kişi benim alanımda hani derler ya baş tacı işte sizde onlardan birisiniz benim baş tacım Bir insan bu kadarmı kaliteli olur kavgadan gürültüden uzak kendinden emin insanlarla barışık bir dostsun sen l senin gibi bir kaç dost daha var ama onları söylemiyeyeim diger dostlarıma ayıp olmasın.
Hani bazı insanlar zaten kendilignden gelişmiş baş köşeye kurulmuş seyrediyordur ya cümle alemi,
Hani hep dingin ve uyumlu bakarlar ya hayata,
Hani kimsenin gönlünü kırmazlar herkese aynı güzel gözlerle bakalar ya
İşte onlardan biri kim diye sorarsan eyer Adı saklı degil Jumanji dost,
sevgilerimle mari
Ö.Hayyam.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
gumanji Yönetici

Kıdemlı
|
| Gönderen: 11-Haziran-2009 Saat 11:23 |
|
|
|
Teşekkürler MariMarim ; ) Şımartıyorsunuz beni. Gerçi şımartılmak gururumu okşuyor, bana keyif veriyor. 2001den beri bir web gezgini olarak internette çok yere imza attım. Nefesim yettiğince de atmaya devam edeceğim. Son üç yıl da reelde daha yüksek ve samimi temaslar peşindeyim. Evet, büyük bir insanlık ailesinin çok küçük bir birimiyiz. Reelde olsun, sanalda olsun, astralda olsun birbirimizi bulmamız bir mutluluk kaynağı. Bu sevgi yumağının günden güne büyüdüğünü düşünüyorum ve gözlemliyorum. Sanal, reel ya da astral çok farketmez aslında; bir bütünün doğal parçaları/ doğal dokuları bunlar. Bazen zihnimde bunların parçalarını birleştirip "kolajlar" oluşturduğumu itiraf etmeliyim. Bazen bir içten/ tatlı/ samimi bakış dünyalara bedel. Dünya üzerinde hep birlikte "dünya rüyasını" birlikte yaşıyoruz. Herbir birey bu global rüyanın birer figüranı. Rüyamızda çok uzak mesafelere saniyeler içinde gidebiliyoruz ya, artık reel yaşantılarımızda da bunu rahatlıkla yapıyoruz. Belki de yeni çağın en belirleyici yönü bu olacak. Bunun dışında çevremizde çok büyük değişikliklere tanık olmaya başladık bile. Önemli olan, dünya rüyasındaki rol tanımlamamızı unutmadan/ ayrıntılara ve çelişkilere takılmadan varolabilme serüvenimizi sürdürebilmemiz. Bunun için iki yöne de dikkat etmeliyiz. Ne hayatın yoğun akışı bizi manupüle etmeli, ne de egolarımızın cazibesine kapılıp "tatlı hayatın" esiri olmalıyız. Dünya üzerindeki olumsuz gidişata üzülüyorum. Ama çağ değişimi yaklaştıkça, bir kazanın içindekilerin kaynaması gibi dünya üzeri de kaynamaya başlayacak. Bu değişime hazırlıklı olmalıyız. Eğer dünya üzerinde kötü ve nahoş bir düzen varsa bunun müsebbibi gene insan denilen yaratıklardır. Kollektif olarak bu dünya yönetimi onlarda ve onlar da dünyanın bu düzeyini/ bu kalitesini onaylıyor, destekliyor ve besliyorlar. Temelde insanın bir suç makinası olarak dünyaya geldiğini gözardı etmemeliyiz. Bir suçlar, suistimaller, hırsızlık, haksızlık, sömürü ortamında yaşamak hoşumuza gitmiyorsa; bu total sistemin temel elemanını temsil ettiğimizi aklımızdan çıkarmamalıyız. Bireylerin kendilerini iyileştirmesi tüm sistemin iyileşmesi için yeter şart değildir. Çünkü bireyin kendisi kötülük ve düşmanlık kaynağıdır. Böyle bir temel malzeme ile cennetvarî bir dünya düzeni tutturabilmek imkansız değil ama çok zordur. Umutsuzluğa kapılmamak gerek. Geçici bir alan dünya yaşantıları. Tamamen İlahi bir sınav alanı. Gün içinde karşımıza çıkan binlerce seçim anı ile ilmek ilmek örüyoruz "dünya örüntümüzü". "Hesap Defterimiz" bu şekilde dolduruluyor. İyi İnsan ya da Kötü İnsan olmak sizin elinizde. Sizin insiyatifinizde. Sahip olduğunuz bilinç bunun için bir referans. Belki bu bilinci gün be gün arttırma çabaları içindesiniz. Ya da böyle bir bilinçten bile haberiniz yok. Evren KAOSu sürekli beslemek durumunda. Mükemmel sistemler bu KAOS yönetimi ile devindiriliyorlar. O yüzden "mükemmeliyetçi" olmanın bize bir faydası yok. Kendi kişisel eforlarımızı daha iyi, daha güzel, daha doğru bir dünya için sunmalıyız. Bu davranış bizim için, dünya için ve tüm sistem için en iyisidir. Bu rüyada birbirimize sahip çıkmalıyız. Birlikteliğin onarıcı, iyileştirici gücünü kullanmalıyız. Egolarımızı şişirirken dikkatli ve özenli olmalıyız. Sıkıntılı olan/ problemleri olan/ çıkmazlara düşen dostlarımıza yardım elimizi uzatırken çekinik durmamalıyız. Başkalarına zarar vermemek şartı ile çevremizi ve kendimizi daha kaliteli yaşantılara taşımalıyız. Daha yürünecek yollar var, yoldaşlarımı yanımda görmekten gururluyum!
İnan !
Enerjin ulaşır bana
|
| Yukarı Dön |
|
| |
KaRDeLeN Editör

|
| Gönderen: 11-Haziran-2009 Saat 20:43 |
|
|
|
Yeryüzüne birlikte geldiniz ve sonsuza dek birlikte yaşayacaksınız,
Ölümün ak kanatları günlerinizi bölene dek birlikte olacaksınız,
Tanrı'nın suskun anıları katına eriştiğinizde bile birlikte olacaksınız,
Ama bırakın da bunca beraberliğin arasında biraz boşluklar olsun,
Ve Tanrısal alemin rüzgarları esip dolanabilsin aranızda,
*
Birbirinizi sevin, ama sevginin üzerine bağlayıcı anlaşmalar koymayın,
Bırakın yüreklerinizin sahilleri arasında gelgit çalkalanan bir deniz olsun sevgi,
Birbirinizin kadehini onunla doldurun ama aynı kadehe eğilip içmeyin,
Ekmeğinizi bölüşün, ama aynı lokmayı dişlemeye kalkmayın, *
Şarkı söyleyin, dans edin, eğlenin birlikte, ama ikinizin de birer Yalnız olduğunu unutmayın,
Çünkü lavtadan dağılan müzik aynı, ama nağmeleri çıkaran teller ayrıdır,
Yüreklerinizi birbirine bağlayın ama biri ötekinin saklayıcısı olmasın,
Çünkü ancak Hayat'ın elidir yüreklerinizi saklayacak olan,
Hep yanyana olun, ama birbirinize fazla sokulmayın,
Çünkü tapınağı taşıyan sütunlar da ayrıdır,
Çünkü bir selvi ile bir meşe birbirinin gölgesinde yetişmez ....
Halil CİBRAN
__________________ Aynı Dili Konuşanlar Degil , Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilir... :
|
| Yukarı Dön |
|
| |
reikim45 güneş

|
| Gönderen: 12-Haziran-2009 Saat 18:15 |
|
|
|

Ö.Hayyam.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
reikim45 güneş

|
| Gönderen: 12-Haziran-2009 Saat 18:19 |
|
|
|

YALNIZ DEĞİLİZ
Bir ufka vardık ki artık
Yalnız değiliz sevgilim.
Gerçi gece uzun,
Gece karanlık
Ama bütün korkulardan uzak.
Bir sevdadır böylesine yaşamak,
Tek başına
Ölüme bir soluk kala,
Tek başına
Zindanda yatarken bile,
Asla yalnız kalmamak.
Şafakları ben balığa çıkarım
Akan akmayan sularda
Benim, bütün tezgahlarda paydosa giden
Bir bahar akşamı dünyada.
Ben dört duvar arasında değilim
Pirinçte, pamukta ve tütündeyim,
Karacadağ, Çukurova ve Cibalide.
Zehirli kör yılanları
Ve sıtmasıyla
Gün yirmidört saat insan avında
Karacadağda çeltikler.
Bir kız çocuğunun gözyaşı gibi
- Ayak bileklerinde bir dizi boncuk,
Sol omzunda nazarlık,
Dağ başında unutulmuş üşümüş,
Minicik bir aşiret kızının -
Damla-damla, berrak olur pirinci.
Kamyonlarla, katır kervanlarıyla
Beyler sofrasına gider...
Çukurovam,
Kundağımız, kefen bezimiz
Kanı esmer, yüzü ak.
Sıcağında sabır taşları çatlar,
Çatlamaz ırgadın yüreği.
Dilerse buluttan ak,
Köpükten yumuşak verir pamuğu.
Külhan, kavgacıdır delikanlısı,
Ünlü mahpusanelerinde Anadolumun
En çok Çukurovalılar mahpustur,
Dostuna yarasını gösterir gibi,
Bir salkım söğüde su verir gibi,
Öyle içten
Öyle derin,
Türkü söylemek, küfretmek,
Çukurova yiğidine mahsustur...
Tütünü bilir misin?
"Kız saçı" demiş zeybekler,
Su içmez her damardan,
Yerini kolay beğenmez,
Üşür
Naz eder,
Darılır
İki parmak arasında kıyılmış,
Bir parçası var kalbimin
İncecik, ak kağıtlara sarılır,
Dar vakit yanar da verir kendini.
Dostun susan dudağına...
Sokaklardan,
Kıyılardan,
Gök mavisinden,
Ekmeğinden,
Canevinden ayrı düşmeye
Yani bütün hasretlerin kahrına
Ve zehrine çaresiz kalmaların,
İlk nefesi Hızır gibi yetişir
Cibalide sarılan cıgaranın...
Tütün isçileri yoksul,
Tütün işçileri yorgun,
Ama yiğit
Pırıl - pırıl namuslu.
Namı gitmiş deryaların ardına
Vatanımın bir umudu...
Ahmet Arif
Ö.Hayyam.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
KaRDeLeN Editör

|
| Gönderen: 18-Haziran-2009 Saat 12:09 |
|
|
|
Belki, Allah yanlis insanlarla tanismamizi istedi dogru insani tanimadan önce, böylece en sonunda dogru insanla tanisdigimizda, bu hediyenin ne yüce oldugunu anlamamiz için.
Belki, mutluluk kapisi kapandiginda, baskasi açiliyordur, fakat böyle zamanlarda kapanan kapiya öyle uzun bakariz ki, bizim için açilan diger kapiyi görmeyiz bile.
Belki, en iyi arkadaslik, sallanan bir koltukta beraber sallandiginiz, tek bir kelime etmediginiz, ve giderken bunun hayatinizdaki en iyi sohbet oldugunu düsündügünüz kisilerde saklidir.
Belki, elimizde olanin kiymetini kaybettigimizde anladigimiz dogru olabilir, fakat elimize gelene kadar neler kaçirdigimizin farkina varamadigimiz da dogrudur.
Birine sevginizin tümünü sunmak, asla sizi de ayni sekilde seveceginin garantisi degildir. Sevgiye karsilik beklemeyin; Sadece sevginin karsidakinin kalbinde büyümesini bekleyin; fakat olmazsa da, sizin kalbinizde büyüdügüne emin olun.
Birine çarpilmak için bir an yeterlidir, birinden hoslanmak bir saat, ve birini sevmek içinde bir gün yeterlidir, ama birini unutmak ise bir ömür sürer.
Görünüse aldanmayin; kandirici olabilir. Zenginlige aldanmayin; yok olup gidebilir. Sizi güldüren birini seçin çünkü karanlik bir günü aydinlatan sey bir gülümsemedir. Kalbinizi gülümsetebilen birini bulun.
Öyle zamanlar vardir ki, bazen birini öylesine çok özlersiniz ki, onu hayallerinizden çikarip, gerçek hayatta kucaklamak istersiniz.
Hayal etmek istediginiz seyi hayal edin, gitmek istediginiz yere gidin, olmak istediginiz kisi olun, çünkü yasayabileceginiz tek bir hayatiniz var, ve tüm bunlari yapabilmek için tek bir sansiniz.
Sizi tatli kilacak kadar yeterli mutlulugunuz olsun, güçlü kilacak kadar aci deneyiminiz, insan kilacak kadar üzüntünüz, ve sizi mutlu kilmaya yetecek kadar umudunuz olsun.
Daima kendinizi baskalarinin ayakkabilarina koyun. Eger ayaklariniz aciyorsa, o kisininkiler de aciyordur.
En mutlu kisiler, herseyin en iyisine sahip olanlar degildir, onlar karsilarina çikan herseyin degerini en iyi bilenlerdir.
Mutluluk, aglayanlar, incinenler, arastirma yapanlar, ve çabalayanlar için vardir, çünkü böyle insanlar hayatlarina giren her insanin önemini takdir edenlerdir.
Ask bir gülücük ile baslar, bir öpücük ile gelisir, ve bir gözyasi ile son bulur.
En parlak gelecek, unutulmus bir geçmisin üstünde yükselir, geçmisinizdeki kalp kirikliklarini ve hatalari silmezseniz hayatin içinde ilerleme sansiniz olmaz
alıntı

__________________ Aynı Dili Konuşanlar Degil , Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşabilir... :
|
| Yukarı Dön |
|
| |
[UK] merkür

|
| Gönderen: 23-Aralık-2009 Saat 20:22 |
|
|
|
Bir tek söz , bir tek kelime arar oldum şu zamanlarda sevgiliye söylenebilecek,çırpındım durdum,nafile yok...yok işte...her şey söylenmiş,hiç bir şey bulamadım. Bütün kelimeler , cümleler kullanılmış ve eskitilmiş,gözbebeğim için bir tek kelime bulamadım bunca zaman...üzüldüm,uykusuz kaldım,gözyaşlarımın sıcaklıgında...,yalnız gecelerimde...kullandıgım yada kullanacağım her kelime, her söz ona söylenmiştir elbet . Neden ... ? diye düşünüyorum bu çırpınışımın sebebini, neden...? Çok sevdim belli...bu yazdıklarımda söylenmiştir, bir yerlerde, birilerince...okudugum şiirler ve kitaplarda tıkalı kalıyorum , hıçkırıklarımla , içimdeki sevgi kah güldürüyor beni mutluluktan, kah alaşağı ediyor, her sonun yeni bir başlangıca gebe olmasından,her başlangıcında sona doğru atılan ilk adım olduğundan,uzun uzun anlatamıyacağım tek bildiğim ben AŞIK oluyorum.Bu söz dahi alıntı.Kendimden tek verebildiğim gözlerimin söyledikleri oluyor.Kelimelerle değil , gözlerimle söylüyorum sevgimi... Göz bebeğim diyorum.Seni seviyorum diyorum.Başkada bir şey demiyorum...diyemiyorum.
__________________ Silence deep
|
| Yukarı Dön |
|
| |
phbnn güneş

Kıdemli
|
| Gönderen: 23-Aralık-2009 Saat 21:12 |
|
|
|
Çoookkk Süperrr..... Zaten, başka da birşey demeye gerek yok ... Gözler herşeyi anlatır, Klasik ama Hakikaten ; Gözler kalbin ve ruhun aynasıdır.... 
Seni, gözlerinde buldum ey sevgili; Gözlerinde su oldum aktım, Volkan gibi oldum taştım, Ruhumdan ruhuna geçip aktım....
Seni gözlerinde buldum ey sevgili; Kelimeler yetmedi gördüklerime'' Ruhumun hissettiklerini dökmeye Gözlerinde gözlerimi buldum iç içe... Seni gözlerinde buldum, gözlerinde kendimi buldum.... Gözlerinde BİZ' İ buldum....
TO MY HOPE.... 
__________________ BNN !
|
| Yukarı Dön |
|
| |
isis Yönetici

Organizatör Editör
|
| Gönderen: 24-Aralık-2009 Saat 19:49 |
|
|
|
Harikaaa....
''Seni gözlerinde buldum,
gözlerinde kendimi buldum....
Gözlerinde BİZ' İ buldum....''
__________________ Gerçekleþtirmek istediðimiz güzellikler yaþayacaklarımız olacaktır.
Þ. T
|
| Yukarı Dön |
|
| |
phbnn güneş

Kıdemli
|
| Gönderen: 28-Aralık-2009 Saat 21:52 |
|
|
|
Sawolllll canım....
__________________ BNN !
|
| Yukarı Dön |
|
| |
religionsmaster güneş

Kayıt Tarihi: 01-Mayıs-2008 Ülke: Trinidad ve Tobago Gönderilenler: 133
|
| Gönderen: 28-Aralık-2009 Saat 23:42 |
|
|
|

__________________ BİZ BİLENLERİ İNANANLARA YOL GÖSTERİCİ KILDIK.YOLU YOL YAPAN NE SONUDUR NEDE YOLU YAPAN. YOLU YOL YAPAN YOLUN YOLCUSUDUR. (M.I.B.)MB.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
reikim45 güneş

|
| Gönderen: 30-Aralık-2009 Saat 17:02 |
|
|
|
" Sevmek" dedim, "Yoluna ölmek" dedi. "Yol" dedim, "Alip basini gitmek" dedi. "Gitmek" dedim, Bir "Ahh" çekip, "Dostlardan ayrılmak" dedi. "Dost" dedim. Durdu, bana baktı."Dost" diye mırıldandı. "Yüreğime nasıl koysam bilemediğim" dedi. ”Yürek" dedim, "Dünyaları içine sığdıramadığım" dedi. "Dünya" dedim, "Hayatın bir yüzü" dedi. "Yüz" dedim. "Ardında ne gizli bilemediğim" dedi. "Giz" dedim "Hep çözmeye calıştığım" dedi "Calışmak" dedim, "Hep bitmeyecek öykü" dedi. "Öykü" dedim, "Binlercesini içimde gizliyorum" dedi. "Gizlemek" dedim, "İşte, her şeyin bitmesi" dedi. "Şey" dedim, "Sevda" dedi. "Sevda" dedim, "Peşinden koştuğum" dedi. 'Koşmak" dedim, "Hayat bir maraton" dedi. "Hayat" dedim, "Öyle kısa ki" dedi. "Niye kısa ki" dedim, "Yaşanacak çok şey var, zaman yok" dedi. "Yaşanması gereken ne var" dedim, "Aşk" dedi. "Bütün aşkların toplamı, en yüce ve tek aşk" dedi. "Önce ona varsan olmaz mı" diye sordum, "Keşke olsa" dedi,"Ama önce yoğrulmak gerek". "Acı çekmek mi?" dedim, "Evet, aşk acısında boğulmak" dedi. "Yok olunca" dedim, "İşte gercek aşkı da o zaman yasamaya başlarsın" dedi. "Gerçek aşk" dedim, "Büyük o" dedi. Durdum. Durdum. Durdum ve sustum... "Neden sustun" diye sordu, "Yüreğim titredi sanki" dedim. "Neden" diye sordu, "Bilmiyorum" dedim, "Büyük O!". "Evet" dedi, "Büyük O!". "Nerede?" diye sordum. "Her yerde" dedi. "Nasıl?" diye sordum, "Yüreğini aç" dedi. "Yüreğimi açmak?" dedim "Bir tebessümle bak her şeye" dedi. "Tebessüm" dedim, "Her kapının anahtarı" dedi. "Kapı" dedim "Girmeden bilemezsin" dedi. "Ya korku?" dedim "Bilinmeyenden korkar insan" dedi "Ben bilmiyorum" dedim "Neyi?" diye sordu Ben'i" dedim, "Sen kimsin?" diye sordu "Ben kimim?" diye sordum, "Sevgiyle beslenensin" dedi. "Kimin sevgisiyle" dedim, "Büyük O'nun" dedi. Durdum. Durdum. Yine sustum.
"Kimsin sen?" dedim, "SEN'im" dedi...

Ö.Hayyam.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
SEA BREEZE jüpiter

|
| Gönderen: 30-Aralık-2009 Saat 23:10 |
|
|
|
Bir arkadaşım hep giden mi suçludur demişti… Eğer giden
kapıyı çalmışsa önce; ilk talep ondan gelmişse kalmakla ilgili evet, O
SUÇLUDUR… Eğer baştan çıkarmışsa kendi halinde yaşayıp gideni inanın, O
SUÇLUDUR… Sessiz vaatleriyle kandırmışsa, sarıp sarmalamış üşüyen
ruhunu ısıtmışsa ve sonra seni sevemedim diyebilmişse soğukkanlılıkla,
evet giden SUÇLUDUR… Yaralı kalbi tamir eder gibi yaparak, içinden
parça çalmışsa SUÇLUDUR giden… Aşkın ne kadar güzel olabileceğini
hatırlatıp, bir anda çekip alabilmişse elinden kalanın giden SUÇLUDUR…
Onu sever gibi yapmış ve aslında hiç umursamamışsa SUÇLUDUR giden… Onun
için ölecek kadar sevmişse kalan ve fark etmemişse giden, SUÇLUDUR
elbette… Veda etmeyi bilmiyorsa, yaşananları bir kaç dakikada
bitirebileceğini düşünüyorsa giden SUÇLUDUR… Kimsenin kimseye değer
vermediği günlerde, başının üstünde taşımışsa kalan gideni, elbette
SUÇLUDUR giden…
Ya kalan, işte O EN BÜYÜK SUÇLUDUR… Sevmektir suçu… Kırık
kalbinin onarılacağına inanmaktır… Aşkın en büyük mutluluk olduğunu
sanmaktır, can yaktığını bile bile… Kalan SUÇLUDUR elbette, kalbinin
kapılarını sonuna kadar açtığı için… İnsan kalmaya çalıştığı için
SUÇLUDUR… Hala insanlara güvendiği için SUÇLUDUR… Herkesin iyi insan
olduğunu düşündüğü için SUÇLUDUR… Suçludur kalan, AŞKA yeniden merhaba
deme cesareti gösterdiği için SUÇLUDUR… Yalansız yaşadığı için
SUÇLUDUR… Yediği her darbeye rağmen insanlara inandığı için SUÇLUDUR…
Aşık olduğu kişiyi mutlu etmeye çalıştığı için SUÇLUDUR kalan… Gidene
kal diyemediği için SUÇLUDUR… Öğrenemediği için acımasız olmayı
SUÇLUDUR…
Giden de kalan da SUÇLUDUR… İkisinin cezasıda kesindir, KAYBETMEK…
Yasemin TÜZMEN
__________________ ﻛ є η ط ц ĸ α ℓ ط í η ط í я τ α иє s í s í η . . .
|
| Yukarı Dön |
|
| |
azade Yönetici

Forum Müdavimi
|
| Gönderen: 31-Aralık-2009 Saat 03:33 |
|
|
|
Kimdi kalan, kimdi giden... Giden mi suçludur herzaman!... Ne zaman başlar ayrılıklar... Dostluklar biter ne zaman...
Her geçen gün bir parça daha Aldı götürdü bizden... Aynı kalmıyordu hiçbir şey... Değişiyordu herşey kendiliğinden...
Artık çözülmüştü ellerimiz... Artık bölünmüştü yüreğimiz... Birimiz söylemeliydi bunu... Ötekini incitmeden...
Kimdi giden, kimdi kalan... Aslında giden değil... Kalandır terkeden... Giden de bu yüzden gitmiştir zaten !!!
alıntıdır
< =text/>
< src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/>
<>google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
|
| Yukarı Dön |
|
| |
reikim45 güneş

|
| Gönderen: 01-Ocak-2010 Saat 19:24 |
|
|
|
Açtık yüregimizi aevgili azadem o kadar genişliyorki sanki bir evreni sıgdırdık yüregimize...... eskiden yaramaz çocuklar gibiydik bize dokunmakta yürek isterdi şimdi ise açtık sonsuzlugun ötesine 
Ö.Hayyam.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
azade Yönetici

Forum Müdavimi
|
| Gönderen: 02-Ocak-2010 Saat 02:59 |
|
|
|
İşte o, senin güzel ve barışçıl vede evrensel sevgiyle dolu yüreğinden kaynaklanıyor marim, hepimizi kucaklıyor o sendeki sonsuz sevgin..Hep sevgiyle kal..   
|
| Yukarı Dön |
|
| |
beyaz kartal Editör

|
| Gönderen: 06-Ocak-2010 Saat 00:31 |
|
|
|
Yüreğimi aça aça transparan oldu.
__________________ beyazkartal
|
| Yukarı Dön |
|
| |
adilenur Yönetici

Editör
|
| Gönderen: 06-Ocak-2010 Saat 00:57 |
|
|
|
İlahi beyazkartal ;
Gece gece güldürdün beni .
Valla mevsim kış, sen gene yüreğine mukayyet ol
|
| Yukarı Dön |
|
| |
reikim45 güneş

|
| Gönderen: 06-Ocak-2010 Saat 17:36 |
|
|
|
çok güldüm yaa transparan oldukta kaçak yapmasın üşütmeyelim beyaz kartal ginede dikkat etmek lazım
Ö.Hayyam.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
oretes güneş

|
| Gönderen: 06-Ocak-2010 Saat 23:13 |
|
|
|
Yüreğinize kürk manto gerek ve itina ile temin edilir. Unutmadan çevreci olduğumdan imütasyonla idare edebilirsiniz.
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ashtar Yönetici

|
| Gönderen: 12-Ocak-2010 Saat 23:48 |
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=liJZgGimgRk&feature=relat ed
|
| Yukarı Dön |
|
| |
azade Yönetici

Forum Müdavimi
|
| Gönderen: 13-Ocak-2010 Saat 19:03 |
|
|
|
Verdiğiniz link açılmıyor sevgili ashtar, merak ettik..  
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ashtar Yönetici

|
| Gönderen: 14-Ocak-2010 Saat 10:03 |
|
|
|
güzel bir fon müziği idi azade....bende açılıyor açılması lazım..tekrar deneyebilirsin
|
| Yukarı Dön |
|
| |
isis Yönetici

Organizatör Editör
|
| Gönderen: 15-Ocak-2010 Saat 13:24 |
|
|
|
Arkadaşım verdiğin linkteki site kapatıldı. Bende de açılmıyor üstelik,
''Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin, 05.05.2008 tarih ve 2008/402 nolu KORUMA TEDBİRİ kapsamında bu internet sitesi (youtube.com) hakkında verdiği karar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nca uygulanmaktadır.''yazmaktadır.
Yani sizin anlayacağınız gibi yüreğimiz bu alanda kapalı tutulmaktadır.
Þ. T
|
| Yukarı Dön |
|
| |
gumanji Yönetici

Kıdemlı
|
| Gönderen: 15-Ocak-2010 Saat 15:19 |
|
|
|
youtube'nin bu linkine ulaşma yolları var ama herkesin içinde söyleyemem bana özel mesajdan ulaşın
İnan !
Enerjin ulaşır bana
|
| Yukarı Dön |
|
| |
ashtar Yönetici

|
| Gönderen: 17-Ocak-2010 Saat 13:35 |
|
|
|
bence gumanji'ye ulaşmağa değer....önemli bir tüyo vermiş..
|
| Yukarı Dön |
|
| |
azade Yönetici

Forum Müdavimi
|
| Gönderen: 17-Ocak-2010 Saat 16:39 |
|
|
|
Sağolsun gumanji den değerli yüyo yu aldık..Çok teşekkürler Sevgiler
|
| Yukarı Dön |
|
| |
Live_ki pluton

|
| Gönderen: 02-Şubat-2010 Saat 15:48 |
|
|
|
Her insanın bilinçli ve sorumluluk sahibi olduğu, herkesin umut taşıdığı bir dünya hayal ediyorum… Heyecanlanmamak elde değil…
Duyduğum heyecanı yeterince uzatamıyorum. Felçli birinin topuğuna
batırılan iğneyi hissedebileceği an a eş, ayaklarımın altında ki yeri
farketmem uzun sürmüyor.
Yaşamın çığlık çığlığa bağıran sesini duyuyorum… Binlerce yıldır bize
hayat veren toprak, hava su, hayvanlar bitkiler şimdi bizden yardım
bekler duruma geldi.
Ve yine mesajı insan için; -yaşamak için yaşat-.

İnsanoğlu var olduğu günden bu yana hem çevresindeki olaylardan
etkilenmiş, hemde çevresini etkilemiştir. Yaşam bir sistemler
bütünüdür. Bu sistemin dengeli çalışması gerekmektedir. Yaşamda varolan
tüm canlıların etkileşimi sonucu oluşan hiç bir durum gözle izlenemez.
Uzun ilişki halkalarıyla birbirine bağlanan bir dizi etkiler uzun
sürede oluşur. Ve ancak sonuçlarının bize vereceği mutluluk ya da
mutsuzluklarla karşılaştığımız da farkına varabiliriz.
Bu bütünselliği hiçe sayıp sadece kendi isteklerimizi gerçekleştirmek
için yaşamamız, ancak bilim kurgu filmlerinde rastlanabileceğini
sandığımız felaket senaryolarının tek tek gerçekleşebileceğini bize
göstermektedir.
Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğumuz kadar, koruma ve
yaşatmaya da sorumluyuz. Her birimizin attığı her adım birleştiğinde
büyük sonuçlar doğurabiliyor. Dünya üzerindeki canlı yaşamı,
kaynakların yanlış kullanımı nedeniylee zarara uğramış durum da.
Yaşamın desteğe ihtiyacı var. Gerçek yaşamın bizim soktuğumuz bu rezil
kılıkla hiç ilgisi yok. Ve olağan üstülüğüyle hala direniyor.
İnsanı ve yaşamı tehdit etmekten öte yok olmaya götüren nedenlerin
dinamiğini anlamak ve sorunları acele çözmek gerekiyor. Eğer bir şey
gerçekten önemliyse, yapılması gerekiyorsa hükümetlerin politikaları,
toplumun buyrukları buna karşı olsa da gerçekleşir.
Bu dünya bizim dünyamızdır. Ama bunu hissetmek zorlamayla sağlanamaz. Bu duygu;
Dünyamızı ve içinde var olan herşeyi sevdiğimiz için içimiz den kaynamalıdır.
Bu da, yaşamın her anın da ekolojik bütünün parçası olduğumuzu unutmamak ve buna göre davranmakla sağlanabilir.
İster doğu da olalım ister batıda, farklı renklerde farklı yollar izleyerek yürüsek de;
Düşümüz aynı.
Tüm öğretiler, tüm uyanmış olanlar farklı dillerde ama aynı şarkıyı söylemek tedir.
Evrenin kesin kurallarıyla uyum için de yaşamayı öğrenerek özgür ve
sağlıklı bir yaşam sürdürmemiz mümkün. Yaşam da ki sıkıntıları, tekrar
eden senaryoları değiştirmek yanlızca bizim elimizde. Yeter ki
bilincimizin sınırlarını genişletmenin yollarını öğrenelim ve
farkındalık la yaşamaya başlıyalım.
İnsanlık ölümüne hızla yol alıyor… Saat yok oluşumuza zırnık var ve
seyretme lüksüne sahip değiliz. Yapay seralarla oksijen fanusları
altında karanlık bir dünya kalacak geriye.
Hedefi görmek için gözlerimizi zorlaya zorlaya, ayaklarımız altındaki yeri unutup gitmişiz.
Penceremizi açıp güneş ışıklarının içeri süzülmesine izin verebiliriz. Ki, o ışık içeri girmek için sabırsızlanıyor.
Yarınlar için., Şimdi!..
Seda P.
__________________ Ne geçmiş tükendi, ne yarınlar
|
| Yukarı Dön |
|
| |
gaia venüs

|
| Gönderen: 03-Şubat-2010 Saat 18:58 |
|
|
|

__________________ Bana yağmuru anlatma yağ!
niche
|
| Yukarı Dön |
|
| |
|
|